Queden anul·lades les Ernamades de Sallent del 2020

174

Per primera vegada a la història de les Enramades, que daten entre els segles XIV i XV, queden anul·lades per la crisi sanitària a causa del COVID-19. Des de L’Ajuntament de Sallent i des de l’entitat dels Amics de les Enramades, ho han fet oficial a través del web del mateix Ajuntament.

Des de l’ens local, el seu regidor de Cultura i Festes, Diego Miranda, a assegurat que “no ha estat gens fàcil i ens hi hem vist forçats”. Malgrat això afegeix, que “és pel bé de tothom” i “ara ens cal sortir d’aquesta crisi sanitària més aviat que tard per reprendre la plena normalitat i la cultura popular als carrers”. El mateix miranda també ha afegit que “el més important és que ens cuidem i, sobretot, que cuidem aquells col·lectius més vulnerables”.

La decisió s’ha vist forçada a prendre’s després de les mesures que s’han adoptat des del Govern i les autoritats sanitàries davant de la crisi sanitària, que impedeix les trobades i reunions de persones. És per aquest motiu que no s’han pogut dur a terme les trobades diàries dels enremadors en els seus respectius locals habilitats i malgrat treballar des de casa, les grans figures no s’han pogut dur a terme. Des de l’entitat dels Amics de les Enramades, la seva presidenta Mari Calvo, assegura que “al principi ens pensàvem que era una cosa llunyana però al final ens ha tocat de massa a prop i ja vèiem que no es podrien celebrar. Al cap i a la fi era una notícia ja anunciada”.

Amb tot, la mateixa presidenta assegura que cap carrer havia començat a dissenyar ni pintar els trossos més voluminosos i importants de l’enramada, sigui la portalada o algun detall al mig del carrer, perquè no havien comprat el material.

Una de les dades que sorprèn més és que al llarg de la història mai s’havien ajornat ni anul·lat les enramades. Segons Calvo “hi ha anys que hi ha més o menys participació però mai s’havien anul·lat.

Tant Miranda com Calvo coincideixen en el fet que durant la setmana de les Enramades, que s’havien de celebrar del dijous l’11 al dilluns 15 de juny, s’intentarà pensar una manera perquè els balcons dels veïns quedin engalanats.

Ara, ja de cara el 2021, l’entitat Amics de les Enramades s’emplacen a treballar per l’edició de l’any vinent amb el compromís de mantenir “tot el que sigui possible del que estava previst per aquest any”.