Què és una AMO?

204

“El que surti d’allà s’eleva al ple i s’executa”, afirma la regidora encarregada del projecte Rosa Argelaguet. Les Assemblees Municipals Obertes (AMO) han estat aprovades per unanimitat durant el darrer ple extraordinari, i la primera assemblea tindrà lloc d’aquí tres mesos. Ara l’ajuntament està elaborant tríptics amb explicacions didàctiques sobre les AMO: òrgans de participació ciutadana potents que permeten que el mandat vagi de baix a dalt, segons Argelaguet.

Argelaguet: “No s’ha fet aquest esforç perquè ara no surti bé”. En aquest moment el més important és la difusió, que la gent sàpiga que pot anar-hi i presentar candidatura per formar part de la comissió de l’assemblea. Aquest grup de persones, que tant poden ser del teixit associatiu del poble com no, triaran cinc temes de cada AMO per portar-los al ple.

“Creure en la participació ciutadana de veritat, costa”, en paraules de Rosa Argelaguet, que ha recalcat en l’entrevista al Sallent Informa la importància de trencar el desconeixement abans d’arrencar: “la gent coneix què és un ple, però desconeix què és que facis una AMO, i que allà hi tinguis veu i vot”.