El departament de Salut ha distribuït al voltant d’1.200.000 dosis de vacunes contra la grip, la millor manera de prevenir aquest virus i evitar complicacions en persones amb problemes de salut crònics, edat avançada o dones embarassades, entre d’altres grups de risc. Així ho han explicat a Ràdio Sant Fruitós les infermeres del CAP de Sant Fruitós de Bages, Ma Josep Rodríguez i Alexa Plana:

La grip està causada per un virus i apareix en epidèmies sobretot a l’hivern. El quadre sol durar entre 5 i 7 dies i els símptomes són febre alta, dolors musculars, mal de cap i de gola, malestar general i tos seca. No s’ha de confondre, però, amb el refredat, que també afecta a gran part de la població durant els mesos d’hivern però que no té un inici brusc ni comporta tenir febre, dolor muscular ni fatiga, tot i que sí dolor de gola i ocasionalment mal de cap.

Per evitar el contagi de la grip es recomana que tant el malalt com els que l’envolten es rentin sovint les mans amb aigua i sabó, es facin servir mocadors d’un sol ús i que l’habitació del malalt es ventili diversos cops al dia. Ho expliquen les infermeres del CAP de Sant Fruitós de Bages, la Ma Josep Rodríguez, Alexa Plana:

En els casos que la febre duri més de 4 dies o es tenen ofecs cal consultar el metge o trucar al 112 per descartar possibles complicacions. Els grups de risc poden posar-se la vacuna al centre d’atenció primària més proper.