L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages edita un quadern didàctic per difondre la figura d’Alfred Figueras entre els alumnes del poble

130
Acte d'entrega dels quaderns d'Alfred Figueras als docents. Fotografia: Aj. de Sant Fruitós de Bages
Acte d'entrega dels quaderns d'Alfred Figueras als docents. Fotografia: Aj. de Sant Fruitós de Bages

Amb motiu de la commemoració de l’any Alfred Figueras, celebrat l’any passat, s’ha editat un quadern didàctic per tal de donar a conèixer la figura de l’il·lustre santfruitosenc entre els escolars del municipi.

Aquesta iniciativa, sorgida de la comissió organitzadora, i desenvolupada conjuntament amb els equips docents de les escoles i l’institut, repassa la vida i obra de Figueras amb diferents activitats, treballant amb una línia pedagògica transversal entre les diferents matèries. D’aquesta manera, seguint la bibliografia de Figueras es treballa art, història, ciències socials i altres matèries. Ho ha explicat a Ona Bages, el regidor de Cultura, Xavier Racero. “És una idea que té continuïtat, que els centres escolars hi estan d’acord en treballar-ho d’aquesta manera, i que, el que fa doncs, és dotar d’un material exclusiu del municipi en la figura d’Alfred Figueras, i que pot ser extensiu a altres cicles també”.

El quadern, finançat per l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, l’han elaborat la historiadora de l’art i màster en educació Marta Genís i la historiadora Marina Romero. “Els quaderns estan pensats en un inici pel cicle superior de primària, 5è i 6è i el target on hem focalitzat el treball seria primer d’ESO a l’institut. La idea és que no només es tractin les arts visuals a través de la figura de l’Alfred, sinó que també puguem treballar altres temàtiques escolars, com les matemàtiques, les ciències socials etc.”, afegeix Racero.

Ja s’ha fet entrega dels 1.000 exemplars que s’han editat, als representants dels centres escolars del municipi per tal que l’entreguin als alumnes i l’utilitzin per a treballar les diferents assignatures dels centres escolars.

Amb el quadern es pretén introduir a l’ensenyament dels joves del municipi l’obra del pintor Alfred Figueras i, la voluntat és que, any rere any, el consistori reediti aquest material per tal que esdevingui una eina pels estudiants del municipi.