Punt i final a l’episodi de pols sahariana

110

Aquest divendres continuem un dia més amb el patró meteorològic de cel tapat i núvols baixos – mitjans a tot el territori. Aquesta nit ha refrescat, sent les temperatures en aquests moments més baixes que ahir.
Amb tot, avui ens arriba una petita bossa d’aire fred que portarà inestabilitat i un canvi de temps fins ben bé dilluns que ve. Concretament, a finals del matí i migdia ja apareixeran les primeres precipitacions, tot i que es restringiran sobretot a l’extrem nord del país i a punts de la Catalunya central.
Amb temperatures més baixes, la cota de neu baixarà fins els 1700 metres.
A més, malauradament la pluja que caigui anirà acompanyada de fang.
Al migdia, però, els termòmetres seguiran marcant valors relativament suaus d’entre 14 i 16ºC de màxima.

Què ens espera aquest cap de setmana? Dissabte sembla que finalment la pols en suspensió s’anirà enretirant cap al sud peninsular i la qualitat de l’aire millorarà notablement.
Tot i això, el cel es mantindrà ennuvolat durant tot el dia i al matí s’iniciaran pluges febles i disperses. No obstant, a la tarda aquests ruixats poden ser més intensos i en forma de xàfec, sobretot a muntanya. Tanmateix, hi haurà un destacat descens de temperatures, amb màximes prop dels 10ºC.

De cara als pròxims dies diumenge seguirem amb la tònica de ruixats, més destacats a muntanya i amb temperatura que seguirà en descens conjuntament amb la cota de neu (1200-1400 metres). A més, iniciarem la setmana que ve amb temps inestable però amb més clarianes.