Pugen tots els indicadors de la pandèmia a la Catalunya Central

191

Els indicadors del coronavirus al Bages han experimentat un ascens molt notable i preocupant en els últims dies. S’ha passat d’una situació optimista a una nova alerta sanitària en qüestió de set dies. En el cas del risc de rebrot, aquest indicador ha passat de 30 punts a 408 en només una setmana a la comarca. Cal recordar que durant un mes i mig l’indicador estava per sota dels 100 punts i s’havia assolit els nivells més baixos des de fa un any. També ha crescut de manera exponencial la velocitat de propagació del virus, situant-se ara als 3,40 quan fa set dies estava al 0,94.

A Manresa, la capital, les dades són lleugerament pitjors. El risc de rebrot se situa als 551 punts, mentre que la velocitat de propagació és 4,12, una de les més altes de tot el país català. Ara bé, la situació preocupant no s’ha traslladat als hospitals bagencs on continua la situació estabilitzada amb 7 ingressats per covid-19, un menys que fa set dies. Novament, és la sisena setmana consecutiva sense que es registri cap defunció.

I pel que fa a les vacunacions, amb l’obertura a la franja de 16 a 29 anys, el ritme de punxades s’ha incrementat. Més 98.000 mil persones han rebut la primera dosi i més de 65.000 han rebut la segona al Bages. En el cas de la primera és el 56 per cent de la població bagenca ja vacunada, en el cas de la segona és el 37,1 per cent.