El PSC Sant Fruitós tornarà al ple municipal de maig després d’abandonar-lo aquest mes d’abril en senyal de protesta

145
Al centre de la imatge, els dos representants del PSC Sant Fruitós en l'ultim ple de març
Al centre de la imatge, els dos representants del PSC Sant Fruitós en l'ultim ple de març

La pugna entre el regidor Tomàs Casero i l’alcalde, Joan Carles Batanés, sembla finalitzar després que la Junta Electoral de Zona hagi fet prosperar la denúncia del PSC Sant Fruitós

La denúncia del PSC Sant Fruitós va arribar després del primer requeriment de la Junta Electoral de Zona de Manresa que indicava que s’havien de retirar els símbols de la façana de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages (l’estelada i els llaços grocs). L’alcalde va optar per retirar l’estelada i cobrir els símbols amb una pancarta de grans dimensions que citava: “Retirem allò que el ple municipal va aprovar amb el 85% dels vots” i també es van situar cartells amb la imatge d’un sabó per a rentar els plats i l’expressió “Tu ja m’entens”. Aquesta decisió de l’alcalde va encendre el PSC Sant Fruitós, partit a l’equip de govern, juntament amg Gent fent Poble. El grup socialista trobava ofensiva la pancarta i que expressava que no s’havia obeït a la junta.

Després de la polèmica del passat ple ordinari d’abril de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, en que el PSC Sant Fruitós va decidir abandonar el ple com a protesta per la pancarta i els cartells que penjaven de la façana de l’ens municipal, ara amb tots els elements retirats pel requeriment de la Junt Electoral. El portaveu del grup socialista, Tomàs Casero, ha explicat en declaracions a Ona Bages que la Junta Electoral de Zona de Manresa els hi ha donat la raó i que l’alcalde, Joan Carles Batanés, hagués pogut evitar l’enrenou retirant tots els símbols en el primer requeriment de la junta. “S’ha fet massa teatre dins de la situació de la pancarta. A nosaltres ens va enfadar molt el fet de que des de la Junta Electoral de zona ja es va dir que es retiressin tots els símbols, per tant, si això s’hagués fet des del començament ens haguessim estalviat bastantes coses que es van fer posteriorment. Un cop s’ha retirat, la Junta Electoral ens ha donat la raó i no passa absolutament res més, hem de continuar com hem fet sempre, política municipal a Sant Fruitós.

Batanés, per la seva banda ha explicat a Ona Bages que en cap cas han fet teatre, sinó que han seguit tots els requeriments i els terminis de la junta. “Això no és fer teatre, comparteixi jo o no ho comparteixi, que ja dic que no ho comparteixo, però si la Junta Electoral de zona, indica que es fa una cosa i et dona un termini, jo ho he fet i ho he fet dins d’aquell termini. A partir d’aquí, tot el demés són consideracions que per mi no venen a lloc, i ja està, anar avançant i treballant per Sant Fruitós”.

En tot cas, caldrà veure si l’estira i arronsa entre els dos partits a l’equip de govern de Sant Fruitós de Bages, és anecdòtic o condiciona la seva relació a l’equip de govern, a falta d’un mes per a les eleccions municipals.