Prop de 400 persones demanen més seguretat a la mina de Vilafruns

148

La manifestació convocada per l’empresa d’ICL i Montajes Rus a Manresa ahir al matí va concretar prop de 400 persones que van exigit millores de seguretat a les mines després de la mort de dos treballadors en les darreres tres setmanes i un accident que va deixar un ferit greu fa prop d’un mes. Tots tres treballaven a la mina per empreses subcontractades.

S’ha fet una marxa lenta des de la Plaça Prat de la Riba de Manresa fins a l’Ajuntament. Han reclamat més seguretat a la mina perquè asseguren que treballar-hi ara mateix és molt angoixant. Ho explica Santi Calvo, president del comitè de Montajes Rus.

Durant el recorregut s’han pogut sentir crits com: “No més morts a la mina”, “basta ya, más seguridad” o “més seguretat, menys precarietat”. Un cop ha acabat la marxa lenta el president del Comitè d’Empresa Iberpotash a Sallent, Rubèn Gaona, ha llegit un manifest exigint més implicació per part de les institucions i donant les gràcies als equips de rescat per la feina voluntària que fan a la mina.

Per acabar, l’Alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, i l’alcalde de Manresa Marc Aloy, s’han reunit amb els dos representants de les empreses per mostrar el seu condol i preocupació per la mina.