A dia d’avui 500 dels 1600 estudiants de la UManresa són francesos. La majoria venen atrets per la facilitat que tenen aquí per entrar als estudis de Fisioteràpia

297 francesos han visitat els dies 15 i 16 de febrer les instal·lacions d’UManresa-FUB. Més d’un centenar d’aquests són joves interessats en l’oferta d’estudis de Fisioteràpia, i en el doble grau en Podologia i Fisioteràpia. Una tendència, la d’arribada d’estudiants francesos a Manresa, que segueix creixent amb el pas dels anys.

A dia d’avui ja són gairebé un terç del total d’alumnat de la universitat. En concret, 500 de 1600 estudiants que té la FUB són francesos. La majoria d’aquests venen atrets pel grau de Fisioterapia, al qual és molt més difícil d’accedir en el seu país d’origen. El cas és que a França és molt difícil accedir als cursos de Fisioteràpia. Per entrar-hi han de fer un curs de preparació i aprovar un examen. A més la nota de tall és molt alta i hi ha molt poques places. Per això molts prefereixen venir aquí a Manresa, on entren directes. Tot i que precisament fruit d’aquesta gran demanda que ara hi ha aquí també estan començant a pujar les notes de tall.

El primer curs del grau de Fisioteràpia aquest any ja té un 70% d’estudiants francesos. Tot i això des de la universitat es fa un esforç perquè s’integrin ràpidament: Se’ls fa un curs de preparació de 15 dies abans de començar el curs, i se’ls prepara la integració. I el primer any se’ls fa la classe amb castellà.

En la jornada de portes obertes d’aquest cap de setmana, que és ja el cinquè any que s’organitza, els visitants van poder entrar per primera vegada a les noves instal·lacions de la FUB3 a l’antic Escorxador, que han estat rehabilitades per concentrar la formació dels futurs fisioterapeutes i alliberar espais de la Clínica Universitària, que amplia la superfície destinada a la simulació. Des d’aquesta setmana, les noves aules i els nous espais de la FUB3 ja acullen activitat docent, tant a l’antiga nau de l’Escorxador com a l’edifici de nova construcció que s’ha fet al costat. Amb tot, la rehabilitació completa del recinte no finalitzarà fins a mitjans març, amb l’adequació del pati de l’antic Escorxador i la urbanització del solar adjacent situat entre la FUB3, la BCUM i l’avinguda Universitària.

A més de conèixer les noves instal·lacions de la FUB3, els visitants han rebut una explicació sobre les especificitats de la preinscripció universitària a Catalunya, sobre com dur a terme el procediment de preinscripció i matrícula universitària i han visitat totes les instal·lacions d’UManresa-FUB: l’edifici FUB1, l’edifici FUB2 i els espais de simulació de la Clínica Universitària. UManresa-FUB tornarà a obrir portes per informar futurs alumnes el dia 6 d’abril.