Prop de 300 persones es troben a Món Sant Benet per celebrar el 50è aniversari del col·legi Oms i de Prat

195
Façana del col·legi Oms i de Prat de Manresa. Fotografia: Fundació Catalunya La Pedrera
Façana del col·legi Oms i de Prat de Manresa. Fotografia: Fundació Catalunya La Pedrera

Hi van assistir unes 300 persones entre alumnes, exalumnes, professors i persones vinculades a la comunitat educativa de l’Oms i de Prat. Vilaseca ha aprofitat per agrair-los a tots l’aportació realitzada durant tots aquests anys a l’escola i ha anunciat que aquest estiu s’iniciaran les accions de remodelació per ampliar el centre, que no para de créixer.

L’acte de celebració va comptar també amb una xerrada a càrrec de la Dra. Rosa Casafont, especialista en neurociència de l’emoció i de Gerard Segú, director d’Unesco Catalunya. També va servir per estrenar el making of de la cançó dels 50 anys de l’escola creada pel músic manresà Xavier Serrano, pare de l’escola. Una cançó interpretada per músics i cantants exalumnes del centre i alumnes actuals de Cicle Superior.

L’acte va seguir als espais de la Fàbrica, moment que va permetre el retrobament de totes aquelles persones que han format part de la vida de l’Oms i de Prat. L’ambient festiu s’ha acompanyat de la música del grup RuBBersoul, the Rivers Tribute que va versionar cançons dels Beatles.

L’any 1968 nasqué a Manresa el projecte educatiu de l’Oms i de Prat. Es tracta d’un centre educatiu de Manresa concertat amb la Generalitat de Catalunya, que forma part de la Fundació Catalunya La Pedrera. El centre acull un total de 721 alumnes des de P-3 fins a 4t d’ESO i centra el seu projecte educatiu en quatre eixos clau: metodologies flexibles, hàbits saludables (en col·laboració amb la Fundació Alícia), projecte lingüístic i educació emocional.