Els empleats s’han concentrat davant l’accés a la mina d’Iberpotash de Vilafruns i han tallat la C-16.

Els treballadors de l’empresa Montajes Rus van protestar ahir divendres contra el pla de l’empresa per acomiadar 248 dels 450 treballadors. A dos quarts de sis de la tarda es van concentrar davant l’accés a la mina d’Iberpotash-ICL de Vilafruns, a la carretera C-16, i van tallar la via amb l’objectiu de donar visibilitat al conflicte laboral.
Des del sindicat CCOO consideren que Vilafruns és necessària pel futur de la mineria i tancar-la és un “error”. Precisament, la decisió de Montajes Rus de presentar un ERO va arribar arran de l’anunci d’Iberpotash de tancar la producció a la mina de Vilafruns després de dos accidents mortals. Montajes Rus hi prestava el servei d’extracció i manteniment. Des del sindicat CCOO, el secretari general d’Indústria del Vallès Occidental-Catalunya Central, Josep Rueda, ha explicat que les converses per negociar l’expedient de regulació d’ocupació tot just acaben de començar. Rueda ha dit que confien que tant ICL com Montajes Rus “reculin” i reconsiderin la seva posició.
Dimarts al matí hi ha prevista una reunió amb la direcció de Montajes Rus per continuar negociant el pla de futur dels 248 treballadors que es vol acomiadar. Rueda ha explicat que són conscients que la situació és “difícil”, però creuen que sobretot ICL té la “capacitat” per reconsiderar el tancament de la mina, cosa que facilitaria la continuïtat de l’activitat de Montajes Rus. De fet, el sindicat opina que per ser viable, Iberpotash hauria de poder produir un milió de tones de potassa, una xifra que amb el tancament de Vilafruns i amb només la mina de Súria “no es donarà”.