Bojos per la salut i l’alimentació” és un programa de la Fundació Catalunya La Pedrera que s’emmarca dins el Cicle “Bojos per la ciència”. Ja fa cinc anys que es dur a terme amb l’objectiu d’estimular el talent científic entre els estudiants de batxillerat i fomentar les vocacions científiques.

El curs, que volia acompanyar als joves en el seu interès científic en el camp de l’alimentació, ha comptat amb la participació de 60 estudiants de tot Catalunya i amb la complicitat de centres de recerca, universitats i institucions capdavanteres en l’àmbit de la salut com la Fundació Alícia, l’Hospital Clínic de Barcelona, l’Institut d’Investigacions Biomèdiques Agustí Pi i Sunyer (IDIBAPS), la Universitat Rovira i Virgili (URV), Furecat Centre Tecnològic de Catalunya, i Fundació ABB i Fundació Institut de Trastorns Alimentaris (FITA).

Els estudiants que hi han pogut participar han treballat juntament amb els investigadors d’aquests centres i han experimentat la dinàmica habitual d’un centre de recerca internacional. Així, el proper divendres 16 de març, se celebrarà l’acte de cloenda del primer programa.