La Generalitat frena el projecte del Portal de l’Agulla

166

La Comissió Territorial de la Catalunya Central creu que el projecte contradiu la preservació de l’espai que recull el Pla Territorial de les comarques centrals i el Pla director urbanístic del Bages. A més considera que el projecte no respon a cap necessitat real del Parc de l’Agulla. La notícia l’ha avançada el Regió7 avui al matí i el Departament de Territori i Sostenibilitat i la delegada del govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, ho han confirmat a la ràdio.

Així doncs, la Generalitat desestima l’avanç de modificació puntual del Pla general d’ordenació municipal a l’àmbit del Portal de l’Agulla. L’avanç de modificació havia de moure fils perquè el projecte del Portal de l’Agulla presentat per l’empresa Grup Moncal 1941 a l’Ajuntament de Sant Fruitós seguís endavant.
Ni els regidors a l’Ajuntament de Sant Fruitós ni el de Manresa han pogut veure l’informe, per això s’han mostrat prudents a l’hora de fer declaracions.
Escoltem primer a l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés.


Per la seva banda, el portaveu del grup municipal del PSC a Sant Fruitós que forma equip de govern juntament amb Gent Fent Poble, Tomàs Casero, ja s’esperava una resposta semblant.


La portaveu del grup municipal de Convergència i Unió a Sant Fruitós, Mercè Casals, fa una mica de retrospectiva.


La portaveu del grup municipal d’Esquerra a Sant fruitós, ha rebut la notícia amb molta alegria.

El company de partit I regidor de Planejament i Projectes Urbans de l’Ajuntament de Manresa, Marc Aloy, segueix la mateixa línia.


Recordem que la proposta de projecte inicial que presentava l’empresa Grup Moncal 1941, havia creat polèmica per la possible construcció d’una benzinera, dos restaurants i un hotel al costat del Parc de l’Agulla.