El projecte ‘Dinars acompanyats’ per la gent gran rep un 1er premi com a iniciativa social

125

REDACCIÓ |Dinars acompanyats rep el primer premi per a projectes d’activitats comunitàries convocat per la Societat Espanyola de Medicina de Família i Comunitària (semFYC), a través del Programa d’Activitats Comunitàries en Atenció Primària (PACAP).

El projecte comunitari Dinars acompanyats, impulsat per l’Ajuntament de Sallent i els Agents de salut comunitària (ASACO) en col·laboració amb CAP Sallent, Creu Roja, Càritas i el Casal de la Gent Gran, ofereix un servei de menjador al Casal de Gent Gran per lluitar contra l’aïllament social.

El març del 2016 es va iniciar aquest projecte que té com a objectiu lluitar contra l’exclusió social de les persones grans i millorar la seva socialització, fomentant el benestar de les persones i facilitant-los un espai on compartir dinars saludables i gaudir d’activitats col·lectives fora del domicili. L’ens local considera que la convivència i la cohesió social són béns essencials pels veïns/es. Per aquest motiu, empra recursos propis i d’altres administracions i entitats per promocionar l’autonomia i cooperació entre els sallentins/es.

Des de l’inici del projecte, on ja es va comptar amb la participació de 13 persones, la demanda del servei ha anat augmentant, arribant a una mitjana de 30 persones -d’entre 65 i 95 anys- que dinen al Casal de la Gent Gran. L’Ajuntament de Sallent també facilita el transport adaptat a totes aquelles persones que ho necessitin, i així consti en el seu historial mèdic del CAP de Sallent, per traslladar-se al Casal.

El servei de menjador de l’entitat demana inscripció prèvia per preveure el nombre de menús i poder oferir-los a un preu econòmic, que amb beguda inclosa és de 6,10€.