Una empresa funerària i un grup d’inversió asiàtic projecten un cementiri multiconfessional a Monistrol de Calders. Estaria pensat per la comunitat xinesa i seria el primer cementiri de caràcter civil a tot Europa per aquesta comunitat. Serà a la masia la Païssa i ocuparà 42 hectàrees, ara fa un any els seus impulsors van presentar a l’ajuntament aquest projecte que ara s’ha donat a conèixer als veïns. Aquest veu el projecte com una oportunitat per generar inversió i llocs de treball al poble. Artur Argelaguer, alcalde de Monistrol de Calders, explicava que han posat certs condicionants per recolzar el projecte. 

 

El projecte encara està a les beceroles, tot i el suport de l’ajuntament encara ha de passar per la validació de comissions d’urbanisme i medi ambient de la Generalitat. Argelaguer creu, però que serà una oportunitat per la comarca i pel poble. 

 

El projecte tot i que preveu ser respectuós amb el medi ambient requerirà una adequació de l’entorn de la finca per adequar-la a les tradicions funeràries de la comunitat xinesa. A més a més, la masia de la Païssa és un element patrimonial protegit que s’haurà de reformar seguint uns criteris concrets. En total el recinte es dividirà en 16 parcel·les aprofitant que la finca combina zones boscoses amb superfícies planes que adaptaran diferents rituals d’enterrament. També hi haurà zones VIP per a grans mausoleus amb elements artístics.