Prohibit fer foc al bosc des del 15 de març fins al 15 d’octubre

84

L’objectiu és reduir els incendis durant l’època de l’any amb més risc. Aquest any n’hi ha hagut més del doble que l’any passat a la mateixa època, i la sequera no ajuda a millorar les previsions. Des d’aquest 15 de març, fa falta una autorització concreta per poder fer foc en un terreny forestal. Però aquesta no és l’única activitat prohibida, així ho explicava a Ona Bages el membre del Servei de Prevenció d’Incendis del Departament d’Acció Climàtica, Xavier Castro:

 

Es podrà fer foc amb les barbacoes d’obra amb mataguspires sempre que siguin dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions. Xavier Castro va alertar de la gravetat de la situació sobretot tenint en compte la greu sequera viscuda a Catalunya aquest any.

 

Des d’inicis de 2022, s’han comptabilitzat un total de 150 incendis, una xifra molt superior als 58 de l’any passat, i més tenint en compte que encara no ens trobem en l’època amb més risc. El foc més gran des de principi d’any va ser a Roses el dia 21 de febrer, amb un total de 377,14 hectàrees cremades.