Progrés Municipal vol posar les ‘vaquetes’ de la Festa Major de Santpedor a debat

194
Vaquetes Festa Major 2015

En la votació d’una moció per notificar a la Generalitat que Santpedor seguiria organitzant correbous com fins ara, Progrés Municipal, en veu de la seva portaveu, Fina Rodríguez, va posar sobre la taula la proposta de fer una assemblea per discutir una eventual modificació del format actual dels correbous -popularment coneguts al poble com a ‘vaquetes’-: “veiem cada vegada més que hi ha festes que simplement per ser tradicionals es continuen fent de la mateixa manera i sense variació, i cada vegada més, a municipis de Catalunya, veiem una altra veu pel què fa a aquestes festes. Creiem que tot evoluciona, no vol dir que s’hagi de canviar si la gent no ho vol, però fer una festa sistemàticament perquè s’ha fet sempre, ens porta a vegades a veure accions, en altres municipis, en què el bestiar pateix”. Rodríguez ha volgut deixar clar, però, que “aquestes accions que es poden veure a altres llocs no són comparables a Santpedor. Sabem que l’animal aquí no pateix“, tot i que deixa la porta a oberta a “reflexionar sobre el tema a nivell municipal i sobretot a nivell dels que hi participen”.

Fina Rodríguez explicant abstenció en la moció de notificació dels correbous:

 

Rodríguez ha volgut deixar clar que des de la seva formació “entenem la tradició arrelada que hi ha a Santpedor i la respectem plenament perquè forma part de l’ADN de la nostra Festa Major”. De fet, afirma, “a mi particularment és una festa que m’agrada, però a altra gent del meu partit i dels altres partits no tant. El meu partit no diem pas que ‘no’ als correbous, el que proposem simplement és obrir un debat, fer una assemblea perquè la gent opini“.

Fina Rodríguez proposa obrir un debat sobre les vaquetes:

 

La portaveu de Progrés Municipal recorda que “aquesta proposta de debat ja la portàvem inclosa al nostre programa electoral a les passades eleccions municipals”, i afegeix que “no només volem posar a debat o assemblea els correbous, la nostra idea i així ho hem expressat sempre és posar a debat altres temes importants del poble, com per exemple el projecte de La Nau, o la cobertura del Paller”.

Des de l’equip de govern, en declaracions al programa Plaça Gran de Ràdio, Josep Illa, regidor de Medi Ambient, s’ha desmarcat del debat municipal pels correbous que proposa Fina Rodríguez, tot i subratllar que sempre s’ha de garantir el benestar dels animals, i ha apuntat a reforçar el gruix d’activitats en aquella franja horària perquè la gent tingui més alternatives i es pugui discernir quin és l’interès real pels toros.

Josep Illa proposa oferir alternatives, a més dels correbous:

 

Per la seva banda, Montse Claret, regidora de Convergència i Unió, ha mostrat interès en ambdues propostes, posar a debat les ‘vaquetes’ i ampliar l’oferta d’activitats paral·leles als correbous.

Montse Claret, de CiU, mostra interès en el debat i també en ampliar l’oferta d’activats:

 

Eren declaracions de Montse Claret al Plaça Gran de Ràdio Santpedor, que podreu escoltar demà a partir de les 12, on també apuntava la creixent preocupació al seu partit pels excessos en el consum d’alcohol que de forma creixent la joventut del poble està adoptant cada cop més, i cada cop de més joves.