La Fundació Alícia porta en marxa des del 2011 un projecte d’alimentació saludable per adolescents de tot Espanya que estiguin cursant 3r d’ESO. Es tracta del programa Tu i Alícia per la Salut, l’anomenat TAS que ha col·laborat amb uns 30 centres educatius d’arreu d’Espanya. L’Alba Adot és nutricionista i dietista de Fundació Alícia i forma part de l’equip de programa TAS. Així defineix el projecte.

El programa funciona amb una aplicació en línia pels centres i amb visites per part de l’equip de Fundació Alícia. Un projecte que Adot considera important en els adolescents, també perquè ho puguin traslladar a les famílies.

Els centres educatius que ho vulguin es podran apuntar a partir de setembre. A més, la Fundació Alícia té present un programa semblant per a discapacitats que està en procés d’elaboració.

El programa ha treballat amb 7.000 joves i ha aconseguit, segons un estudi científic elaborat per la mateixa Fundació, millorar alguns hàbits en els adolescents, com augmentar el consum de verdura en les seves dietes i les hores d’esport i activitat física.

El programa se subvenciona a través de la Fundació americana Mondelez International. Podeu sentir l’entrevista sencera al Sant Fruitós en Moviment de dilluns.

Imatge. Facebook Programa TAS