“Des de dins”, el nou programa d’Ona Bages-Moianès fet per interns de Lledoners

409
Imatge presentació programa Des de dins al C.P. Lledoners 19 - 20 - 2016

Núria Closas – Núria Selga – Olga Gili 

Ona Bages-Moianès emetrà el primer programa radiofònic fet per interns i que es podrà escoltar en obert fora del centre penitenciari. Es tracta del programa ‘Des de dins’, dinamitzat per Neus Solà de Ràdio Sallent, durarà una hora i té per objectiu donar importànica als presos i mostrar la màxima normalitat possible. ‘Des de dins’ s’emetrà cada 15 dies per les ràdios d’Ona Bages: Sallent, Sant Fruitós, Santpedor i Santa Maria Oló.

Els interns de Lledoners que participen al programa ‘Des de dins’ van entrevistar dimecres el conseller de Justícia, Carles Mundó, a dins del mateix centre penitenciari. L’entrevista al conseller de Justícia és la més important del programa i serà la primera que sonarà per les ones de la cooperativa. Durant l’entrevista que li van fer els interns de Lledoners aquest dimecres, Mundó va deixar clara la importància del programa.

Paula Montero, la nova directora del centre des de fa 15 dies, assegura que l’objectiu és que els interns intervinguin en el màxim d’activitats possible. El centre, segons Montero, està molt arrelat al territori i és molt innovador en quant a infraestructura.

Ivan Bonache és el monitor de música del centre penitenciari i considera que la música és important per tothom. Assegura que els interns senten molta inquietud per la música i des del taller volen arribar al màxim d’interns possible. Es fan classes de dues hores, durant quatre cops al dia amb diferents interns. El monitor explica que el taller de ràdio és important pels interns i assegura que allà “mai s’escolta ningú, en canvi aquí tenen l’oportunitat de ser escoltats”.

La dinamitzadora del programa és la Neus Solà, d’Ona Bages, que continuarà amb els interns fins al mes d’abril. “Des de dins” és el nom que van triar els mateixos col·laboradors del programa juntament amb Solà, d’entre un reguitzell de noms que hi havia sobre la taula. Finalment es va decidir aquest nom perquè “reflecteix el que es vol transmetre des del programa”. Neus Solà ens explica el projecte.


El projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració de l‘Obra Social La Caixa, de Caixabank. Jaume Gramunt, director d’una de les oficines de CaixaBank a Manresa, explica que l’objectiu és ajudar a la gent amb risc d’exclusió social. L’ànima de la caixa, assegura, és col·laborar en aquests projectes, per tal d’ajudar als més necessitats. Jaume Gramunt explica què suposa per a ells col·laborar en aquest projecte i en altres que hi estan relacionats.

El programa es podrà escoltar a Ràdio Sallent i Ràdio 010 (Santa Maria d’Oló) dimarts a les 7 del vespre, a Ràdio Sant Fruitós els dimecres a les 10 del la nit i a Santpedor el cap de setmana.