140 professionals de la salut es reuneixen a Santpedor per participar en una jornada sobre la vacunació antigripal

122

Avui l’Auditori de Santpedor ha reunit 140 professionals de salut que han participat en una jornada sobre la vacunació antigripal organitzada per l’Institut Català de la Salut de la Catalunya Central.

L’objectiu de la trobada ha sigut fomentar el coneixement i millorar les habilitats de comunicació dels professionals per tal que puguin informar i aconsellar de la millor manera els seus pacients sobre la necessitat de vacunar-se de la grip.

La jornada ha començat poc després de les 12 del migdia amb l’acte inaugural presidit per l’alcalde de Santpedor, Xavier Codina i la Gerent Territorial de l’ICS Catalunya Central, Dra. Anna Aran. Hi han participat com a ponents la cap de la Unitat de Farmàcia i del Servei de Gestió Integral de Vacunes de la Catalunya Central, Anna Bonet, que ha analitzat la situació actual de la vacunació de la grip; la tècnica de salut del programa de Vacunacions de Catalunya, Eva Borràs, que ha explicat l’estratègia de vacunació enfront de la grip a Catalunya; el responsable assistencial de l’Àrea tècnica i de suport a la gestió de l’ICS Catalunya Central, Jacobo Mendioroz i la infermera de l’EAP Plaça Catalunya de Manresa, Raquel Muñoz, que han parlat de l’efectivitat de la vacuna de la grip des de la perspectiva de l’atenció primàri.

També ha intervingut el cap de la Unitat d’Infeccions de la Fundació Althaia, Rafel Pérez, que ha parlat de l’impacte de la vacuna de la grip des de la perspectiva de l’atenció hospitalària (ingressos greus, complicacions i mortalitat); la coordinadora de l’equip de mediadors de la Societat Catalana de Mediació en Salut, Rosa Heras, ha analitzat què passa quan la recomanació de la vacuna genera una situació conflictiva; i el president del Comitè d’Ètica Assistencial de la Gerència Territorial de l’ICS, Xavier Cantero, que ha exposat el seu punt de vista de la vacunació des de la perspectiva de l’ètica assistencial.

Aquesta jornada forma part d’un projecte més ampli que té per objectiu capgirar la tendència descendent pel que fa a la cobertura de la vacunació antigripal que s’ha produït els darrers anys.