Proclamats els 3 projectes guanyadors dels pressupostos participatius de Sant Fruitós

87

La Festa Major de Sant Fruitós de Bages va tancar l’edició d’aquest any amb l’anunci de les propostes guanyadores dels pressupostos participatius 2022.

Els resultats han sortit després d’analitzar la votació de 645 veïns i veïnes del poble. La proposta més votada, amb un 38% dels vots, ha estat l’adequació dels sanitaris de l’escola Monsenyor Gibert, presentat per l’AMPA del mateix centre educatiu. Es renovaran bona part dels banys i sanitaris del centre educatiu dels quals en fan ús més de 400 infants. També es crearà un nou bany adaptat per a persones amb mobilitat. Aquest projecte s’executarà per un import de 69.800 €.

La segona proposta que s’executarà serà la senyalització de l’Anella Verda del municipi, una iniciativa presentada per l’entitat El Cau de la Guineu.

Per un import de 10.500 euros i un 28% dels vots, consisteix en la senyalització de diferents itineraris del municipi amb la instal·lació de plafons informatius i la seva corresponent  senyalització, per tal de destacar els valors naturals, paisatgístics, arquitectònics, històrics i culturals que es poden trobar al llarg dels diferents recorreguts.

I finalment, el tercer projecte: una torre multifuncional pel camp de futbol municipal.

S’instal·larà al gimnàs de l’equipament esportiu,  i permetrà que els jugadors entrenin o es recuperin després d’una lesió. La proposta, presentada pel Futbol Club Fruitosenc, ha obtingut 79 vots (el 12% restant) i suposarà una inversió de 2.900 €.

En general, una segona edició dels pressupostos participatius amb més vots i pressupost que l’anterior.

En concret 150 votacions més. Tot i això, encara hi ha hagut projectes que s’han hagut de descartar perquè, si es comptabilitzaven tots, se superava el pressupost disponible de 85.000 euros. En total han estat 10 projectes ciutadans els que han estat portats a votació popular en aquesta edició.