Primer cap de setmana de juliol de ple estiu

130

Acabem la setmana amb un dia que es presenta estable i calorós. Al matí, cel seré i restes de núvols prims, però el sol serà en tot moment protagonista. A la tarda creixeran tímides nuvolades a muntanya. D’altra banda, segueix pujant la temperatura, amb màximes que voltaran els 29 i 34ºC a les comarques de la Catalunya Central.

Demà dissabte serà també un dia de ple sol, amb moltes clarianes i amb pocs núvols, tot i que al migdia ens creuarà una banda de núvols prims. A més, a la tarda es podrà deixar escapar alguna gota als voltants de la depressió central, però serà molt local.
Caldrà anar en compte amb la calor, ja que els termòmetres s’enfilaran tots per sobre dels 30ºC, amb màximes que fregaran els 35 i 36ºC. Per tant, protecció i molta hidratació si se surt a l’aire lliure.

De cara als pròxims dies, diumenge esperem una jornada més variable i amb una lleugera baixada dels termòmetres, on tornen també els xàfecs a muntanya. Tot i això, de cara a dilluns que ve, el sol tornarà a imposar-se i les temperatures aniran cap amunt de nou.