L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages debatrà l’aprovació inicial del nou POUM aquest dimecres en un ple extraordinari

126
Imatge d'arxiu ple ordinari de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages
Imatge d'arxiu ple ordinari de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages

Primer debat a l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages sobre el polèmic POUM. En un ple extraordinari, que començarà a les 7 de la tarda, se sotmetrà a votació inicial el nou Pla d’Ordenació Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. El debat es preveu intens entre els grups municipals, Gent Fent Poble i PSC a l’equip de govern i CiU i ERC a l’oposició.

El nou planejament urbanístic, que va començar a tramitar-se ara fa 3 anys, arriba a la seva proposta inicial en un ple extraordinari convocat per avui a les 7 de la tarda.
A banda del debat que es generarà en el ple d’avui entre els diversos grups municipals, l’Ajuntament ha programat una sessió informativa oberta a tota la ciutadania pel proper dijous 21 de març a les 8 del vespre al Nexe-Espai de Cultura on s’exposarà en detall el Pla.

L’alcalde del poble, Joan Carles Batanés, després de tota la polseguera que ha aixecat la possible aprovació inicial del POUM i la campanya iniciada per la Plataforma Salvem el Pla de Bages en contra del document ha fet declaracions a ACN al respecte. “El que fa Sant Fruitós de Bages és intentar plasmar en el seu POUM, que és un document a desenvolupar a 20, 25 anys vista, doncs aquesta previsió, això sembla ser que no agrada. És lícit que no agradi però torno a repetir que jo crec que val la pena que qui ho ha preparat ho pugui explicar i en posterioritat, que hi ha 8-10 mesos per parlar-ne, que cadascú posi les seves propostes de gust o de disgust sobre la taula. Jo el que no trobo correcte és que a priori es critiqui una cosa que no s’ha pogut explicar ni presentar”.

L’Ajuntament preveu realitzar sessions informatives als locals municipals de les diferents urbanitzacions del municipi. La primera trobada serà el 25 de març a Torroella de Baix i la seguiran el 27 de març La Rosaleda, el 28 de març Pineda de Bages i la darrera serà el dia 1 d’abril a Les Brucardes. Totes les sessions es faran a les 8 del vespre.

A la tardor es preveuen trobades amb els diferents sectors implicats i taules rodones per a tractar el Pla des de les diferents vessants implicades i que la ciutadania pugui prendre part del procés.
Tot i que pel mig hi ha les eleccions municipals, el govern també promet sotmetre a referèndum la part polèmica del POUM.