La Cambra de Concessionaris d’Infraestructures qüestiona la legalitat de l’acord perquè Aigües de Manresa gestioni el servei a Oló. L’organització empresarial, de la qual forma part Agbar i altres grans empreses com Abertis o Saba, posa en qüestió la legalitat de l’acord. El procediment consisteix en el fet que l’Ajuntament de Santa Maria d’Oló compra una participació accionarial d’Aigües de Manresa per poder-li encarregar la prestació del subministrament d’aigua.

Mentrestant l’ajuntament d’Oló es defensa assegurant que la municipalització del servei amb una entitat supramunicipal és legal i que s’ha fet amb assessorament jurídic.

Xavi Baraut, alcalde d’Oló, defensa que l’aposta ha estat per municipalitzar un servei bàsic gestionat per una entitat supramunicipal amb capital aportat per diferents municipis del Bages i el Moianès. 

Xavi Bauat, també s’ha mostrat sorprès que el comunicat arribi a tres dies de la municipalització del servei i, en canvi, no ha rebut cap al·legació durant els dos mesos d’exposició pública del projecte.

Aquest divendres 1 de juliol Aigües de Manresa començarà la gestió del servei.