Presenten el projecte per doblar el pavelló Rafa Martínez de Santpedor

156
Reunió amb les entitats per presentar l'ampliació del Pavelló Rafa Martínez de Santpedor FOTO.AJUNTAMENT DE SANTPEDOR
Reunió amb les entitats per presentar l'ampliació del Pavelló Rafa Martínez de Santpedor FOTO.AJUNTAMENT DE SANTPEDOR

Actualment fins a 4 entitats es reparteixen els horaris disponibles per entrenar i competir en el pavelló municipal i amb l’ampliació es donarà cabuda també a una sala tatami que permetrà acollir la creixent activitat de judo al poble

Els responsables tècnics i polítics de l’ampliació del pavelló municipal Rafa Martínez de Santpedor, van explicar com queda el projecte executiu d’aquesta obra a les entitats que en aquests moments en fan ús. Es tracta d’una nova reunió de seguiment per ensenyar-los el projecte que es portarà a votació del ple i que recull aportacions que les mateixes entitats van fer en el moment de presentació inicial.

El pavelló passa a doblar la seva capacitat i ocuparà 3.400 m2. L’ampliació es farà amb una segona pista annexa que permetrà doblar la capacitat actual del pavelló que ha quedat petit per a acollir l’activitat esportiva de les quatre entitats que actualment en fan ús continuadament: el bàsquet, handbol, futbol sala i voleibol. L’ampliació contempla també i com a novetat, una sala Tatami que permetrà acollir al pavelló la creixent activitat de judo al poble.

Durant la presentació, l’arquitecte responsable del projecte d’ampliació, Laura Pont, va detallar com s’ha dissenyat el projecte, així com l’ocupació nova, els acabats, les solucions en serveis i instal·lacions. L’alcalde de Santpedor, Xavier Codina, va explicar que s’aprofitarà aquesta instal·lació per incorporar també millores a la part ja construïda com és per exemple la reforma de les grades actuals, el canvi del marcador i també la substitució de les calderes del conjunt de l’equipament que estan des del moment en què es va inaugurar el pavelló fa 21 anys.

Durant la reunió, la regidora d’esports, Núria Barba, també va explicar que el projecte està previst que es desenvolupi en dues fases. Una primera fase que comporta els treballs d’enderrocs d’una part construïda i fonamentació. En total són 3 mesos de feina per enllestir aquesta fase que té un cost inicial de 225.000 €. La segona fase és de construcció de l’estructura, revestiments i acabats. Una part molt més costosa i llarga. Inicialment es preveu que aquesta segona fase duri 12 mesos i té un pressupost de 1.174.000 €.

A petició de les entitats que hi havia la reunió es va assegurar que un cop s’hagi aprovat el projecte i es pugui començar l’obra, s’intentaran encavalcar les dues fases previstes. També es va confirmar que s’intentarà no aturar l’activitat esportiva durant el període d’obres tot i que en alguns moments es va reconèixer que hi haurà afectacions.

Els prop de 1.500 metres quadrats de nova construcció es destinaran a una segona pista que es podrà usar de forma transversal per a la practica esportiva de distintes disciplines. També hi haurà una pista tatami per al judo que disposarà d’un accés propi i un sistema de calefacció propi també. Els vestidors es mantindran els mateixos però s’ha previst un sistema d’emmagatzematge en taquilles als passadissos perquè els equips no hagin de deixar coses als vestidors i se’n pugui fer una major utilització.

La regidora d’esports Núria Barba es manifesta “satisfeta” amb la proposta i assegura que ampliar el pavelló “és la millor resposta a la necessitat d’espai”. Inicialment es partia de la idea de tancar l’espai del paller però avaluats els costos de construcció i feta una projecció del seu manteniment es va concloure que la possibilitat d’ampliar el pavelló actual permetia sinèrgies que feien més econòmic el manteniment, més fàcil la seva gestió i a sobre no es perdia el paller que actualment té molts més usos que l’esportiu.