A més de la presentació del llibre i l’obra de teatre ‘Marina i el somni de volar’, el Centre Excursionista 2×2 de Santpedor farà una ruta BTT per carrers amb noms de dona el diumenge

Santpedor participarà activament, un any més, del Dia Internacional de la Dona, que és demà dijous 8 de març. Com a tret de sortida, hi haurà una concentració a la Plaça Gran, davant l’Ajuntament, on es llegirà un manifest de suport a les dones, que encara avui dia viuen en una clara situació desfavorable en comparació amb el gènere masculí.

A la tarda hi haurà dos actes. A les 18h es farà la representació de l’obra de teatre “Marina i el somni de volar” a l’Auditori Convent de Sant Francesc. Un espectacle visual que combina teatre de text, danses del món i titelles per transmetre un missatge meravellós: tots tenim el valor de superar les pors personals davant d’una nova situació o posar punt final a l’exclusió social.

Més tard, a les 19h, es presentarà el llibre “La força de les paraules” -II premi de narrativa Món Rural-, de Miracle Sala Farré, a la Capella de Sant Andreu. Un recull de contes que evoquen la infantesa i els paisatges del poble de l’autora, Santa Maria d’Oló, a través d’un joc que barreja el record amb la fantasia. La majoria dels contes relaten episodis, viscuts o imaginats, des dels ulls d’una nena que viu en un entorn rural i que creix enmig d’una família nombrosa, uns veïns que coneix bé i la seva colla d’amics.

De cara al cap de setmana, per altra banda, l’entitat Ressò organitza un dinar popular a Cal Llovet el dissabte a les 14h. I diumenge, el centre Excursionista 2×2 de Santpedor ha preparat el seu particular homenatge a les dones fent una ruta BTT de 45 quilòmetres resseguint carrers amb noms de dona de Santpedor, Manresa, Sant Fruitós, Callús, i Sant Joan de Vilatorrada. El tret de sortida serà diumenge a les 8 del matí des de la plaça Mercè Rodoreda.

Per últim, també diumenge, ball a Cal Llovet amb Raül.