Preocupació a Montserrat per la caiguda d’alumnes nous a l’Escolania

215
Alguns escolans cantant a la Basílica de Montserrat ACN

Preocupació a Montserrat per la caiguda d’alumnes nous a l’Escolania. Ells mateixos, atribueixen a aquest fet a la situació de “por” que viu el país a dia d’avui arran de la pandèmia. 

Des de l’inici de la pandèmia s’ha registrat un fort descens en el nombre d’inscripcions. El curs 2020-2021 va arrencar amb només cinc escolans nous i la demanda pel curs que ve és similar. El pare Efren de Montellà explica que durant aquestes dates es podríen tenir una vintena d’interessats que ja estarien fent les proves d’accés. El mateix Efren explica que aquesta situació és degut a la “paràlisi que viu el país” i a “la por als contagis i a la crisi econòmica” però segons diu l’Escolania “sempre busca la manera de reeixir”.

A Montserrat cada curs entren entre deu i dotze escolans nous i l’Escolania té habitualment uns 53 alumnes. El passat mes d’agost, quan arrenca el nou curs a l’Escolania, van quedar cinc vacants lliures a quart de Primària i, la previsió pel curs vinent, continua sent a la baixa.

Malgrat aquestes xifres a la baixa, el responsable de l’Escolania expressa que el centre és la gran aposta de l’Abadia de Montserrat. 

Sobre la possibilitat que puguin entrar nenes a l’Escolania, el prefecte ha assegurat que “aquest debat no està sobre la taula”. 

En aquest sentit, diu que segueixen “la tradició de fa segles en què les veus blanques eren masculines”. 

A més, diu, “tampoc tenim preparat l’edifici ni l’estructura per tenir una Escolania mixta”, assegura. En aquests moments hi ha 47 alumnes.