Els premis Montpetit arriben a la 28a edició seguint amb l’èxit de cada any

167

LAIA CANDÀLIGA.- Un total de 300 nens i nenes de les diferents escoles de l’escola Paidos, el Monsenyor Gibert i Pla del Puig van participar en el concurs dels premis Montpetit de Sant Fruitós de Bages. L’acte d’entrega dels premis el va presidir la directora de la biblioteca Conxita Fenoy, juntament amb l’alcalde Joan Carles Batanés i el regidor de cultura Xavi Racero.

La sala polivalent de la biblioteca era plena de gom a gom, pares, mares, avis, tiets i sobretot infants omplien una sala plena d’il·lusions i amb nervis per saber quin conte era el guanyador. Es va viure una tarda diferent de la biblioteca, on hi van passar unes 150 persones, que van poder gaudir dels premis Montpetit amb una bossa amb un llibre, caramels i material per llegir i escriure.

Els protagonistes de la tarda van ser els 6 guanyadors de les categories A i B, entre 9 i 12 anys. L’altre punt fort va ser Joan Romero, l’il·lustrador que va dibuixar cada conte guanyador mentre els narradors el llegien. Enguany els premis també van comptar amb la presència de 6 joves narradors, la majoria d’ells alumnes de batxillerat de l’institut Gerbert d’Aurillac. Per acabar, no hi va faltar el berenar i la foto de grup final.

Els premis Montpetit fa 28 anys que se celebren i enguany és el segon any consecutiu que es duen a terme a la biblioteca municipal de Sant Fruitós de Bages, ja que anteriorment s’havien celebrat al Nexe o al Casal Cultural.

Imatge dels guanyadors dels premis Montpetit 2017. Biblioteca de Sant Fruitós de Bages.