El Pont de Cabrianes també celebra la seva Festa Major

88

JAUME GRANDIA.- Els ‘Amics de Pont de Cabrianes’ van organitzar un any més la seva Festa Major, que reuneix cada any a antics residents d’aquesta colònia tèxtil, ubicada dins els termes de Sant Fruitós i Sallent, i que va deixar la seva activitat l’any 1962, quedant a poc a poc deshabitada.

Fa 20 anys que un grup de persones va decidir recuperar la Festa Major, que es celebrava per la diada de Sant Jaume, convertint-la en una trobada de ex-residents i familiars.

Així, per un dia, el Pont de Cabrianes va tornar a tenir vida, amb una festa que va començar a l’església de Sant Jaume, amb una Missa solemne concelebrada pels rectors i ex-rectors de Sant Fruitós, Navarcles i Sallent. Després es va fer un homenatge a tres persones de les més grans que assistien als actes, el matrimoni Ignasi Ferrer de 85 anys i Montserrat Alòs de 83 anys; i Antònia Valldaura de 91 anys. Seguidament hi va haver un pica-pica i una cantada d’havaneres a càrrec del Grup Juvi‘s de Prats de Lluçanès. La festa va continuar amb el tradicional dinar de germanor, que va reunir a més de 130 comensals en un restaurant de Torroella de Baix. Es va fer un emotiu homenatge a Maria Clarena, que ha estat l’ànima d’aquestes trobades i que després de 20 anys es retira de les tasques d’organització de la Festa Major. La Coral de Navarcles li va dedicar la cançó “Maria de les trenes”.

Imatge. Jaume Grandia