La Policia Local de Santpedor començarà a publicar de forma periòdica, a partir de Festa Major, un mapa amb les seves actuacions. Es tracta d’una mesura adoptada amb ànim de ser transparents, tal i com explica el Sergent Cap de la Policia Local del poble, Moisès Gimeno: “volem ser transparents i que la gent sàpiga què fem i com actuem”, i és que segons Gimeno “a vegades pot semblar que no fem tant, i el mapa és una manera de fer visible la nostra tasca”. L’any passat, per exemple, la Policia Local va efectuar més de 6.000 serveis.

La idea del cos, que compta amb el vistiplau de l’equip de govern de l’Ajuntament, és publicar un mapa com el de la foto cada 15 dies -aproximadament i en funció dels esdeveniments- on es mostraran el número d’actuacions efectuades per la policia i també la tipologia (urgències, serveis ordinaris, protecció escolar, etc.). El mapa es publicarà a través de l’aplicació mòbil ‘Santpedor – Seguretat Ciutadana’, que va entrar en funcionament ara fa unes setmanes.

L’aplicació mòbil de la Policia Local , que ha substituït l’antic l’antic canal de comunicació per WhatsApp, ha d’anar acaparant l’àmbit comunicatiu del cos. A dia d’avui ja està a ple funcionament i se l’han descarregat més de 1.000 persones, 400 de les quals a més s’hi han registrat.

Mapa actuacions Policia Local de Santpedor cap de setmana del 26 al 29 de maig de 2017
Mapa actuacions Policia Local de Santpedor cap de setmana del 26 al 29 de maig de 2017