Polèmica a Sant Joan de Vilatorrada per la retirada d’estelades dels espais electorals independentistes

198
Carrer Major de Sant Joan de Vilatorrada. - Foto: Gemma Aleman (ACN)
Carrer Major de Sant Joan de Vilatorrada. - Foto: Gemma Aleman (ACN)

Les candidatures de la CUP-Guanyem, Esquerra, Junts per Catalunya i el PDeCAT critiquen que l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada hagi retirat les estelades a instàncies de la Junta Electoral de Zona després d’un recurs presentat per Ciutadans. 

En un comunicat conjunt, els partits han mostrat el seu malestar després d’afirmar que la junta vulnera els seus drets. De fet, consideren que el requeriment de l’òrgan, adreçat a l’Ajuntament i no a les candidatures, és “manifestament inexacte” pel que fa al contingut i que es basa en una petició de Ciutadans que defineixen com a “malintencionada i també inexacta”. 

Els fets deriven d’una campanya dels partits independentistes juntament amb l’Assemblea Nacional Catalana de Sant Joan i Sant Martí, en la que demanaven a la població a penjar estelades als balcons i finestres. Les candidatures també havien acordat participar penjant banderes estelades al costat del seu cartell electoral com a mostra d’unitat. Segons defensen els partits, no és cert que les banderes estiguessin posades en elements de l’espai públic sinó solament als fanals assignats per l’Ajuntament a aquestes candidatures. 

Els grups polítics tampoc estan d’acord amb la decisió unilateral de l’equip de govern de retirar les banderes mentre no hi hagi resposta als recursos presentats davant la Junta Electoral de Zona. Les candidatures emplacen ara a la ciutadania de Sant Joan a penjar estelades a les cases per visualitzar el que consideren una altra “decisió de caràcter totalitari i que vulnera el dret a la manifestació”.