Els Pokémons també invaeixen Ràdio Sant Fruitós

142

La febre del Pokémon Go ha arribat a Sant Fruitós de Bages i des de fa temps, el Bosquet és un centre neuràlgic on es pot utilitzar l’aplicació. El nen de Sant Fruitós i la Golfa, el parc de jocs, el salt d’obstacles, la font del Bosquet, el mapa de les Vall del Montcau, el Nexe… Això sense comptar els que es troben a altres punts del poble!

Es va comercialitzar a Espanya a inicis de juliol, tot i que moltes persones ja s’havien descarregat el joc prèviament utilitzant una altra localització. El videojoc és per a mòbils i en gran part gratuït i es pot utilitzar amb realitat augmentada o bé amb la pantalla.

Els jugadors han de sortir al carrer a caçar Pokémons, PokeBalls i trobar PokeParades i gimnasos d’entrenament dels Pokémons per seguir jugant. Ens ho explica el Javi Reyes, aficionat als videojocs i que juga des de fa temps a Pokémon Go.

La normativa provoca situacions de cotxes conduint a 10km/h o acumulacions de persones en un punt aparentment poc transitat i amb el mòbil a la mà. En algunes ocasions hi ha hagut imprudències i per això la policia nacional es va afanyar a publicar unes pautes de conducta per tal de jugar de forma segura. El Ruben Iniesta és un altre aficionat al joc i ens explica el perquè del seu èxit.

L’app és una creació de l’empresa Niantic i va sortir de la mà de Nintendo. Recapta 1 milió i mig de dòlars cada dia, tot i que quan el gegant japonès va dir que l’autoria del joc era de Niantic les seves accions van baixar un 18%.

Els propietaris han anunciat que Pokémon Go es troba en fase beta i ofereix el 10% del que pot arribar a fer el joc i els usuaris ja tenen ganes de veure com evolucionarà.

Imatge. Bernat Bernabeu