Temps de plena tardor el que hem tingut avui, temperatures mínimes d’entre 9 i 11ºC, i màximes que en cap cas han pujat de 20ºC,  alguns exemples de valors màxims: El Serrat de Castellnou 16.3ºC, Sallent 17.5ºC, Manresa 17.5ºC, Santpedor 17.8ºC i Súria 19ºC.

De cara a demà esperem novament núvols baixos al matí, amb unes temperatures mínimes d’entre 9 i 11ºC a molts punts del Bages. De cara a mig matí s’esvairan els núvols baixos, però n’arribaran de mitjos i prims des de ponent enterbolint el cel. Les màximes es situaran de nou entre els 16 i els 19ºC. No esperem precipitacions per demà.

Per dimecres, canvi de temps. Molts núvols ja de bon matí, i sembla que la pluja podria arribar a partir de migdia. Les temperatures màximes baixarien, mentre que les mínimes pujarien. Es podrien acumular entre 15 i 25mm fins dijous a la tarda, puntualment força més a la cara nord de Montserrat, ja que l’orografia tindrà un paper important. Dijous podríem tenir encara algunes pluges residuals, sembla que desapareixent de cara a la tarda. Ho anirem seguint!

Foto: cúmul força desenvolupat des de Santpedor a inicis d’octubre. A la foto també podem observar raigs crepusculars.