Pluges per començar l’abril

140
Gotes d'aigua a la finestra / Fotografia: Karme Nóbrega
Gotes d'aigua a la finestra / Fotografia: Karme Nóbrega

Després d’un matí gris, aquesta tarda la pluja tornarà a guanyar terreny i, a estones, plourà amb ganes. L’ambient, malgrat tot, serà una mica més suau perquè ja no estem sota els efectes de la massa d’aire fred d’ahir i ens mourem al voltant dels 10 o 12ºC.

Aquest temps inestable ens acompanyarà ben bé fins dijous perquè els vents continuaran aportant humitat des del mar (la clàssica situació de llevant a casa nostra), amb molt mala mar a tot el litoral i pluges més abundants i continuades en aquestes comarques costaneres. Aquí a la Catalunya Central, tot i quedar al marge del plat fort d’aquestes precipitacions, també anirà plovent i al final de l’episodi podríem tenir alguns registres de més de 50 mm.

Així doncs, deixem enrere el mes de març i donem la benvinguda a l’abril amb pluja, una bona notícia de cara a mantenir les bones reserves d’aigua que hi ha als nostres embassaments. A partir de divendres sembla que s’obriran moltes clarianes i el cap de setmana s’entreveu tranquil, assolellat i amb un ambient primaveral a l’hora de dinar.