Plou sobre mullat i ja s’acumulen més de 100 mm a Montserrat

162
Dimecres passat per aigua / Fotografia: Ion Rodríguez
Dimecres passat per aigua / Fotografia: Ion Rodríguez

Un dia més, continuem molt pendents de la pluja que va caient des de dissabte i que ens acompanyarà, com a mínim, fins demà al matí.

Fins aquest migdia de dimarts, destaquen els més de 100 mm que s’han recollit al massís de Montserrat, a l’estació de Sant Dimes, o els gairebé 90 de Fals i Sant Salvador de Guardiola. Al conjunt de la comarca els registres també han estat importants, de 50 a 70 mm en la majoria dels casos.

Aquesta tarda i demà fins a mig matí o migdia continuarà plovent, a estones amb intensitat, de manera que seguirem sumant i al final de l’episodi hi haurà alguns registres superiors als 150 mm i molts al voltant dels 100. Precaució, per tant, davant d’aquesta situació que està fent créixer els rius i rieres de la zona. A més, cal tenir present que els embassaments de les conques del Cardener i el Llobregat ja es troben pràcticament plens, a més del 90% en tots els casos.

De cara a demà, amb el pas de les hores la situació anirà millorant i ja podrem donar per acabat aquest episodi de precipitacions abundants. Durant la tarda fins i tot ja s’obriran moltes clarianes i dijous i divendres farà més sol. Tot plegat, amb unes temperatures que es mantindran sense canvis fins demà al migdia i pujaran de cara als pròxims dies.