L’horari dels plens de Sant Fruitós de Bages s’avança dues hores, de les 8 del vespre passaran a fer-se a les 6 de la tarda, després que l’Equip de Govern presentés la modificació en el darrer ple.

Va ser un ple que va durar gairebé 6 hores i mitja, en el qual es va parlar, entre moltes altres coses, sobre la conciliació entre vida personal i horari laboral. La decisió del canvi d’horari dels plens es va aprovar amb els vots a favor de Gent fent Poble i el grup municipal del PSC i els vots en contra dels grups municipals de Convergència i Unió i Esquerra Republicana per Catalunya. La proposta s’aprovava amb una forta oposició molesta que reclamava més diàleg i i comprensió pels regidors que se’ls fa impossible compaginar la seva feina a banda de la de representant públic, amb l’horari dels plens. Ja fa mesos que els plens de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages s’allarguen molt i l’oposició proposava trobar mecanismes perquè els plens no s’allarguessin tant i es pogués mantenir l’hora d’inci a les 8.
L’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, responia.

El portaveu del grup municipal del PSC, Tomàs Casero, reforçava la modificació horària.

La portaveu del grup municipal de Convergència i Unió, Mercè Casals, es queixava que la proposta semblava més aviat un càstig.

La portaveu del grup municipal d’Esquerra, Àdria Mazcuñán, defensava el dret dels regidors “que no viuen de la política”, poder compaginar la vida laboral i personal amb els plens.

Responia a les inquietuds de l’oposició el portaveu de Gent Fent Poble, Xavier Racero.


En aquest sentit, el ple va aprovar per unanimitat en un punt anterior, una moció presentada per Gent fent Poble a favor de la reforma horària per unir-se a la xarxa de municipis que ja hi estan adherits. La reforma horària és una iniciativa ciutadana que impulsa canvis horaris perquè les persones puguin gaudir de més llibertat en la gestió del temps. La iniciativa de la reforma horària proposa compactar la jornada laboral per sortir abans de la feina, introduir horaris laborals més flexibles d’entrada i sortida, avançar les hores dels àpats i sincronitzar els horaris de les empreses, institucions i actors socials i culturals.

Imatge del ple de dilluns