El ple de Sant Fruitós aprova enviar un informe sobre la construcció del Nexe al Jutjat del Vendrell

171

El Ple de Sant Fruitós va aprovar ahir enviar un informe pericial al jutjat del Vendrell, sobre la construcció del Centre Cultural el Nexe perquè l’incloguin en la investigació del presumpte finançament irregular de la Fundació de Convergència CATDem, de l’anomenada trama del 3%.

L’informe elaborat per l’empresa Sarrate-Juanola, constata irregularitats entre les obres adjudicades, les que es van executar i les certificades i el preu que es va pagar per fer-les.
Segons part de l’informe exposat ahir al ple per l’alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, primer hi havia un projecte escrit, després hi va haver un modificat del projecte i després un altre afegit complementari, amb diverses modificacions o afegits d’adjudicacions i preus.

L’informe explica que el projecte modificat el firma el càrrec de confiança del llavors alcalde Rafart del grup municipal de CiU i que l’informe complementari també el va redactar ell.

El portaveu del grup municipal del PSC, Tomàs Casero, exposava la responsabilitat d’enviar l’informe al Jutjat del Vendrell.

La portaveu del grup municipal d’Esquerra, Àdria Mazcuñán, remarcava la importància que sigui el jutge el que valori i aclareixi tot el presumpte finançament irregular.

L’acord d’enviar l’informe elaborat per l’empresa es va aprovar amb els vots a favor de GfP, PSC i ERC i l’abstenció del grup municipal de CiU. La portaveu del grup, Mercè Casals, al·legava que abans s’havia fet un informe sobre el cas que era més entenedor i que també volien enviar al Jutjat del Vendrell. Es tracta d’un peritatge previ fet per un altre grup de tècnics que l’arquitecte municipal va invalidar perquè estava incomplet. El grup municipal de CiU havia fet una esmena al ple per incloure’l i perquè s’enviessin els dos peritatges al jutjat del Vendrell, però el ple va rebutjar l’esmena.

Recordem que Sant Fruitós va rebre, com molts d’altres municipis, una subvenció el 2009, de l’anomenat Pla Zapatero, que calia gastar dins d’un termini de temps. La subvenció va ser d’1’3 milions d’euros, però l’edifici del Nexe s’hauria acabat de construir amb diners municipals. 
L’afegit econòmic apunta a uns 34.000 euros, que encaixarien amb el 3% que suposadament hauria rebut la Fundació de Convergència CATDem. Per aquest motiu, la Guàrdia Civil va escorcollar l’Ajuntament de Sant Fruitós el passat octubre del 2015, així com molts d’altres municipis i es va emportar els documents que fan referència a la construcció del Centre Cultural el Nexe. Aquell mateix dia també es detenia el tresorer de CDC, Andreu Viloca, el director general d’Infraestructures.cat, Josep Antoni Rossell i Polo, i el conseller delegat del Grup Soler, Jordi Soler, a l’empresa a la qual s’haurien encarregat les obres del Nexe.