L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages aprova en ple una moció per commemorar el Dia Internacional de les Dones

99
La sessió plenària d'aquest dijous 14 de març a l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages
La sessió plenària d'aquest dijous 14 de març a l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages

La moció aprovada va ser presentada per ERC, però consensuada amb tots els grups

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages va celebrar ahir el ple ordinari del març. A la sessió es va aprovar una moció per commemorar el Dia Internacional de les Dones proposada per Esquerra, però consensuada per tots els grups municipals i se’n va desestimar una altra de CiU, sobrevinguda i també de caire feminista, perquè l’equip de govern va votar-hi en contra, ja que opinava que s’havia d’aprofundir més en la proposta de CiU.

El punt 5 de l’ordre del dia del ple de març de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages era la moció presentada per Esquerra per commemorar el Dia Internacional de les Dones. Tot i que va ser presentada pel grup republicà, la proposta va ser consensuada amb tots els partits. La portaveu d’Esquerra, Adria Mazcuñan, va explicar la moció. “De nou el 8 de març del 2019 commemorem el Dia Internacional de les Dones, una data d’homenatge als moviments a favor dels drets de les dones i la reivindicació per continuar fent evidents les desigualtats de gènere. Una reivindicació que va més enllà d’aquesta data i impregna tots els dies de l’any, l’acció de les administracions públiques i de totes i cadascuna de les persones que conformen la nostra societat”.

La moció es va aprovar per unanimitat. Seguidament es va portar al ple una moció sobrevinguda de CiU per donar suport a la campanya Feminist Europe, que lluita pels drets de les dones en l’àmbit polític. Mercè Casals és la portaveu de Convergència i Unió i va explicar els cinc punts de la moció. “Primer donar suport a la campanya Feminist Europe, segon promoure l’organització d’un acte al municipi que reculli aquests objectius, tercer impulsar des de l’Ajuntament el suport a la campanya de les associacions del municipi, quart participar activament en la campanya Fem EU 2019 a través de les xarxes socials, cinquè traslladar aquests acords a la Fundació Aroa, a Eurolocal, a la Comissió Europea i al Parlament Europeu. Malgrat tot, el ple decidirà”.

Després d’aprovar l’inclusió de la moció a l’ordre del dia amb les abstencions de Gent fent Poble, la proposta va acabar desestimada en la votació final, amb 6 vots a favor de CiU i ERC i 7 en contra, de l’equip de govern. PSC i Gent fent Poble es van mostrar interessats en la moció però no van acabar de coincidir amb CiU, al·legant que s’haurien de definir més clarament diversos aspectes abans de donar-li llum verda en ple.

Entre altres qüestions, també es va portar a ple l’Aprovació de la Declaració de Sant Fruitós de Bages en el marc de Les ciutats i pobles davant el repte de l’Agenda 2030. Una declaració que va sorgir a la 19a l’Assemblea general celebrada al Fòrum de Medi Ambient i Món Local que va acollir Sant Benet de Bages. La totalitat dels regidors va votar a favor de la declaració.