El PSC Sant Fruitós abandona el ple com a protesta per la pancarta que penja de la façana de l’Ajuntament

193
El ple ordinari d'abril de Sant Fruitós de Bages amb les cadires dels regidors del PSC buides. Fotografia: Ona Bages (Marc Vila)
El ple ordinari d'abril de Sant Fruitós de Bages amb les cadires dels regidors del PSC buides. Fotografia: Ona Bages (Marc Vila)

L’alcalde va explicar a Casero que fins al moment del ple no els hi constava cap notificació de la junta electoral

El ple ordinari d’abril a l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, que es va celebrar ahir, va arrencar amb polèmica. Només començar, el portaveu del PSC, Tomàs Casero, va anunciar que el seu partit no tornaria al ple fins que l’alcalde retirés la pancarta de l’Ajuntament i obeís a la junta electoral, retirant els llaços grocs enlloc de tapar-los.

El portaveu del PSC, Tomàs Casero, va remarcar que la pancarta li semblava ofensiva i que no s’havia complert amb el requeriment fet per la Junta Electoral de zona. “Tenim un requeriment des de la Junta Electoral de zona de que s’havien de retirar tots els símbols partidistes que consideraven, entre ells els llaços i les pancartes, crec que l’alcalde de Sant Fruitós, de forma unilateral no va obeïr aquesta Junta Electoral de zona”.

L’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, va respondre que fins a la data del ple no li constava cap nova notificació per part de la Junta Electoral. “De moment aquest alcalde no té cap notificació que li digui que el que ha posat després de retirar l’estelada i tapar els llaços, no compleixi amb el que s’ha dit. Si això arriba, doncs arribarà, però de moment no ens ha arribat cap notificació”.

La interlocutòria entre l’alcalde, Joan Carles Batanés, Tomàs Casero, portaveu del PSC i també en menor mesura l’oposició des d’ERC i CiU es va allargar 22 minuts, fins que finalment, Tomàs Casero va abandonar el ple. “Jo crec que ha quedat molt clar quina és la nostra posició i el motiu pel qual abandonem la sala de plens. No tornarem al ple fins que la pancarta no sigui retirada. Moltes gràcies i que tingueu un bon ple, senyores i senyors”, explicava Casero abans d’abandonar la sala.

L’altre regidora del PSC, Cristina Murcia, estava en una excursió emmarcada en la Setmana de la Gent Gran i tampoc es va presentar al plenari. Posteriorment a la marxa de Casero, el ple va seguir l’ordre del dia. Durant el plenari entre altres qüestions, es va aprovar un ajustament de les condicions de treball de la policia local, amb el qual s’ajustava i es modificava les hores extres cobrades pels funcionaris. Va obtenir 4 vots a favor de Gent fent Poble i les abstencions de CiU i ERC.

També es va aprovar la creació d’una Comissió per a l’estudi i la protecció del Patrimoni Botànic, en aquest cas per unanimitat. I finalment es va desestimar la modificació de la gestió del servei públic de la piscina municipal, ja que CiU i ERC no van veure amb bons ulls el sistema de gestió privat que es proposava i van votar-hi en contra, quedant 5 vots no favorables contra els 4 favorables de Gent fent Poble.