Plató relaxa una mica l’ambient en el segon dia de les proves de selectivitat

174

Les Proves d’Accés a la Universitat van començar ahir, continuen avui i acaben demà, pels alumnes de Sant Fruitós, a l’institut Lacetània de Manresa. L’examen d’economia va rebre tot el protagonista en la primera jornada d’ahir, perquè que segons molts dels examinats, era molt diferent del d’altres anys i els va agafar bastant per sorpresa. Avui, l’examen de filosofia els ha regalat un text de Plató i molts sortien satisfets i tranquils, segurs de dominar-ne el tema.

El d’anglès feia patir per si no se sentia bé l’audició, però els de Sant Fruitós no han tingut cap problema. En la part de redacció, podien escollir entre escriure una carta hipotètica perquè no tanqués el cinema del seu poble o bé explicar un viatge que els hagués anat malament.

Molts d’ells estan nerviosos perquè necessiten una nota de tall alta i porten estudiant molts dies. La coordinadora de Batxillerat de l’Institut Gerbert d’Aurillac ens parla de com treballen els nervis abans dels exàmens.

Demà és l’últim dia i tothom va més per lliure perquè hi ha les proves específiques de física, geografia, dibuix artístic, llatí, matemàtiques, biologia, cultura audiovisual i grec. A la tarda, es fan les proves de literatura catalana o tecnologia industrial.

Imatge. Alumnes del Gerbert d’Aurillac després de l’examen de filosofia.