Plataforma Pensionistes Santpedor: “El Govern està creant un clima perquè la gent es faci plans de pensions privats”

118
Pensionistes de Santpedor concentrats aquest dilluns a la Plaça Gran
Pensionistes de Santpedor concentrats aquest dilluns a la Plaça Gran

Hem parlat amb Jesús Puig i Manel Prados, portaveus de la Plataforma de Pensionistes de Santpedor, sobre la mobilització permanent dels jubilats al poble, els actes que duen a terme, i la situació de les pensions a l’estat espanyol

Cada dilluns a les 11.30h entre 30 i 50 persones es reuneixen a la Plaça Gran de Santpedor. Són pensionistes i ho fan des de l’anunci, fa setmanes, del Govern espanyol, que augmentaria les pensions enguany només un 0,25% enfront l’1,6% que es preveu que s’encareixi la vida (IPC). L’objectiu és protestar i reivindicar pensions dignes, i no només això sinó que es vol recuperar l’acumulat perdut dels últims anys i igualar les pensions de dones i homes, entre altres coses En aquestes trobades, promogudes per la Plataforma de Pensionistes de Santpedor, els assistents es posen al dia de la situació amb les pensions i els pressupostos generals de l’estat, i fan debat sobre tema; a més de crear xarxa entre sí i fer poble.

Les protestes, algunes massives, que s’han fet en els últims dies arreu de l’estat espanyol, han posat de manifest un col·lectiu, el dels pensionistes, organitzat i decidit a prendre part no només del seu present i futur sinó també d’altres causes, com la igualtat de gènere o la precarietat laboral.

A Santpedor, en aquest sentit, la Plataforma de Pensionistes ha organitzat per aquest dilluns una xerrada de Laura Masana, ex diputada al Parlament i membre de la comissió d’igualtat.

De tot plegat n’hem parlat amb Jesús Puig i Manel Prados, portaveus de la Plataforma de Pensionistes de Santpedor, que entre altres coses, asseguren que no hem de caure en les trampes i amenaces del Govern espanyol, que “estan creant un clima perquè la gent es faci plans de pensions privats. I no ho podem permetre, les pensions públiques són vitals”.