La Plataforma Animalista de Santpedor lluitarà perquè al 2017 ja no hi hagi correbous a Santpedor

198

El PAS, o Plataforma Animalista de Santpedor, va néixer ara fa 6 mesos amb l’únic objectiu d’acabar amb els correbous al poble, un acte que consideren “anacrònic i cruel”, com més aviat. La seva idea, de fet, és que aquest 2016 les popularment conegudes ‘vaquetes’ ja no formin part del programa de la Festa Major. Per fer-ho engegaran aquest 2017 un seguit d’iniciatives que es sumaran a la de l’estiu, quan van crear una petició a Change.org perquè la gent s’adherís i firmés en contra dels correbous a Santpedor. Una petició que ja acumula 6.000 firmes.

Així, des de fa setmanes, estan en converses amb els grups polítics del consistori, als quals se’ls ha explicat i argumentat la seva posició. La intenció de la PAS és mantenir-hi converses en les properes setmanes i presentar informes veterinaris que demostren el patiment dels animals en aquest tipus d’espectacles.

També organitzaran activitats i xerrades a nivell de poble, algunes en col·laboració amb les escoles del municipi, per conscienciar sobre la crueltat dels animals. I és que la plataforma animalista vol enfocar els seus esforços a conscienciar el públic més juvenil, a més dels representants polítics.

Tot plegat ho ha explicat Mercè Balza, una de les portaveus de la PAS, en una roda de premsa aquest matí a la Plaça Gran, on ha assegurat que lluitaran perquè Santpedor “sigui un poble del segle XXI, modern, empàtic i respectuós amb els animals, i no un poble del segle XVII”:

 

El Pas va néixer fa 6 mesos impulsat per un grup de gent del poble, amb el suport d’una quinzena d’entitats del municipi, i també d’altres plataformes i entitats animalistes de Catalunya, de les quals reben suport i assessorament.