Pla del Puig de Sant Fruitós de Bages s’afegeix al projecte d’estalvi energètic a les escoles

133
Escola Pla del Puig / Fotografia: Ajuntament de Sant Fruitós de Bages
Escola Pla del Puig / Fotografia: Ajuntament de Sant Fruitós de Bages

Es tracta d’un projecte europeu que té per objectiu promoure l’estalvi energètic als centres ecolars, a través d’un incentiu econòmic en el retorn al centre del 50 % de l’estalvi aconseguit durant l’any per part de l’Ajuntament. L’ens municipal és qui assumeix les factures que es generen en calefacció i electricitat. 

L’Ajuntament de Sant Fruitós duu a terme el projecte Euromet 50/50 amb l’escola Monsenyor Gibert del poble des de l’any 2014. Enguany, l’escola Pla del Puig s’adhereix també a aquesta iniciativa. Fruit d’un acord entre el centre escolar i l’Ajuntament, l’equip del CEIP fomentarà l’ús responsable de l’energia que utilitza l’edifici. 

El consistori serà l’encarregat de subministrar tots els documents i informacions necessàries per a l’execució del projecte i retornarà el 50% dels estalvis aconseguits en funció dels resultats obtinguts.

L’escola Monsenyor Gibert, per la seva banda, ha participat en les darreres edicions i ha aconseguit reduir notablement la despesa energètica obtenint com a contrapartida un incentiu econòmic que recau en el centre educatiu. Enguany el centre ha aconseguit un estalvi de prop de 240 euros. 

Pel que fa a nivell europeu, més de 500 escoles ja participen en el projecte, 100 de les quals a la província de Barcelona.