Picabaralla entre CUP i ERC Santpedor per la compra d’uns mòbils a l’Ajuntament

177
Controvèrsia per la compra de8 mòvils pel futur equip de govern de Santpedor per part de l'Ajuntament
Controvèrsia per la compra de8 mòvils pel futur equip de govern de Santpedor per part de l'Ajuntament

Una partida de 9.600 euros per 8 mòbils per l’equip de govern sembra la discòrdia entre els dos grups, que s’acusen mútuament d’electoralisme

La campanya electoral comença a escalfar-se a Santpedor en la recta final. La CUP es va fer ressò ahir d’una compra per part de l’Ajuntament de Santpedor de 8 telèfons mòbils per l’equip de govern per valor de 9.600 euros (1.200 euros per unitat). Una informació extreta del web de contractació pública de la Generalitat, i que ja corria per les xarxes des de primera hora del matí. Segons els cupaires, tal i com van expressar en un comunicat, aquesta “no és la manera de gestionar un pressupost municipal en benefici del poble”.

La controvèrsia va arribar a Esquerra Republicana de Santpedor, que a través dels seus membres, va replicar amb un text en què explicava que “aquests mòbils són de la Institució i no per a ús particular. S’han adquirit a partir d’una petició tècnica pel futur equip de govern, sigui quina sigui la seva composició. Atès que les aplicacions que s’han d’instal.lar necessiten d’uns dispositius d’aquest tipus”. A més, titllaven d'”electoralista” la informació.

La resposta, però, no ha deixat satisfeta la CUP, que s’ha sentit al·ludida i ha contestat fa uns minuts amb un nou comunicat en què consideren insuficients les explicacions d’ERC i demanen “perquè es compren 8 mòbils (l’actual equip de govern té 8 membres) si el nou govern municipal podria estar format per més o menys persones, qui fa la petició per aquesta compra, o quines són les aplicacions especials que requereixen mòbils tant cars”, entre d’altres qüestions.

A banda, en el mateix text, la CUP lamenta que se’ls acusi d'”electoralistes” i subratlla que “electoralisme és anunciar la finalització d’unes obres a només tres dies de les eleccions municipals, fer-se fotos de propaganda electoral en espais no oberts al públic i que estan en obres, difondre vídeos institucionals d’imatges enregistrades fa un any en plena campanya electoral, o difondre campanyes institucionals per les bústies del poble a pocs dies de les eleccions”.