Treva a l’espera de nous ruixats per Sant Jordi

64

Comencem el divendres amb un temps més estable i fresc a primeres hores. També amb bancs de boira que són presents a les fondalades de la Catalunya Central després de les pluges d’ahir, on destaquen els 20 mm a Castellbell i el Vilar o els 20 a Sant Vicenç de Castellet. Aquestes boires ràpidament es dissiparan i s’espera una jornada marcada per l’arribada de núvols alts i prims que deixaran el cel enterbolit o mig ennuvolat. No s’esperen precipitacions. El que notarem avui serà un ascens de la temperatura, l’ambient serà més suau amb màximes pròximes als 20ºC a molts punts.

Demà diada de Sant Jordi, tindrem inestabilitat. El pas d’un front ens portarà una línia de ruixats que avançarà d’oest a est al llarg del matí, puntualment amb intensitat i acompanyats de tempesta. A partir del migdia es poden obrir grans clarianes, però no us en refieu perquè durant la tarda es mantindrà el temps insegur amb alguns ruixats dispersos que localment puguin descarregar amb moderada-forta intensitat. Tot plegat, amb un vent de garbí que bufarà amb ganes; precaució perquè les ratxes poden arribar als 60-70 km/h. Temperatura clarament a la baixa; demà tornarà a ser un dia fresc, amb màximes que difícilment superaran els 15ºC.

De cara als pròxims dies, un cop passi el front s’obriran clarianes al llarg de diumenge, amb un temps més estable, que sembla que es mantindrà durant l’inici de la setmana vinent. Amb tot, termòmetres cap amunt, amb migdies que tornaran a ser força suaus.