El nombre de persones registrades a les llistes de l’atur a Sant Fruitós de Bages pràcticament es manté estable. Se situa en 358 aturats, 2 menys que al mes anterior, segons dades de l’Observatori del Departament d’Empresa i Ocupació. Això suposa una petita baixada, quasi imperceptible, respecte l’estiu, que ha registrat dos mesos consecutius de pujada.

L’atur al conjunt del Bages també ha baixat i se situa en 9.807 persones sense feina, 120 menys que el mes anterior. D’aquesta forma, la comarca frega les dades de desocupació del mes de maig.

El cas de Catalunya la xifra augmenta i suma un 0,75% més d’aturats respecte el mes anterior. Les dades publicades per les oficines del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) mostren una pujada de gairebé 3.000 persones al setembre a Catalunya, el que situa la xifra de desocupats inscrits en aquesta comunitat en 400.373. Al conjunt de l’Estat es mostra la mateixa tendència: les xifres sumen 22.801 persones. Malgrat l’augment, Espanya presenta 373.745 aturats menys que l’any anterior. Aquestes dades suposen, doncs, el descens interanual més gran en un mes de setembre de tota la sèrie històrica.