Encetem el dia amb el cel ben seré i amb fresca a primera hora del matí, on després d’un cap de setmana llarg agradable i primaveral, avui i demà ens arriba una massa d’aire fred polar que farà baixar les temperatures de valent. Concretament, amb valors d’uns 6 i 7ºC per sota de la mitjana climàtica tot i que avui encara tindrem valors suaus de màximes d’entre 14 i 18ºC.
Amb tot, els núvols aniran guanyant terreny al llarg del matí, i a la tarda el cel restarà més ennuvolat. En aquest sentit, esperem ruixats dispersos i febles entre el Bages i el Moianès, però en principi no farà gran cosa. A més, la cota de neu baixarà fins als 1000 metres.

Dimecres la baixada dels termòmetres es farà notar encara més a tot el país, on de bon matí són probables glaçades generalitzades. Tanmateix, al migdia els valors no sobrepassaran dels 10 i 13ºC. El cel es mantindrà bastant ennuvolat durant tota la jornada, on el Sol costarà de veure. No descartem tampoc algun ruixat puntual a la tarda.

De cara als pròxims dies, dijous i divendres la situació meteorològica continuarà variable a les comarques centrals, on tindrem jornades amb boires matinals, ambient fred i amb núvols transitoris. Poc a poc també s’anirà recuperant la temperatura.