Temps força més ennuvolat avui, les màximes han estat entre 1 i 2ºC més baixes degut a aquesta mateixa nuvolositat. Aquests són alguns dels valors màxims d’avui: Fals 33ºC, Súria 31.5ºC, Manresa i Santpedor 31ºC i Sallent 30.5ºC.

S’observen alguns xàfecs cap a l’est de la Província de Lleida i cap el nord de la de Tarragona. Creiem que aquest vespre i nit podríem tenir algun xàfec acompanyat de fang, i alguna llampegada. En principi molt anecdòtic tot plegat.

De cara a demà esperem de nou força núvols mitjans (en major part altocúmuls) i temperatures molt semblants a les d’avui. De cara a la tarda les nuvolades tendirien a guanyar terreny amb la possibilitat de nou d’algun xàfec cap al vespre.

Foto: Altocúmuls castellatus des de Santpedor a principis de Juny. Aquests núvols s’han pogut observar aquest matí a molts punts del Bages, i moltes vegades són preludi d’un empitjorament del temps, generalment amb l’aparició de tempestes al cap de 8-12h després de la seva observació. No sempre es compleix, però són indicatius d’un temps més inestable.