Petit repunt de l’atur a Sallent

150
Oficina de Treball
Oficina de Treball

L’atur registrat al municipi de Sallent aquest mes de juliol ha pujat a 325 aturats, 12 desocupats més que al passat juny, segons les dades que ha fet públiques l’Observatori del Departament d’Empresa i Ocupació. La Regidora d’Ocupació i Promoció Econòmica, Empar Arenas, explica que aquest repunt durant el mes de juliol es deu al fet que finalitzen els contractes per interins en campus d’estiu, i en obres i servei. Tot i això, les dades també senyalen que Sallent segueix plantant cara a l’atur i durant els últims quatre anys més de 150 persones del municipi han trobat feina.

A la comarca del Bages l’atur ha pujat en 167 persones més, situant-se així en 9.640 persones desocupades. Tot i així, les dades demostren que la comarca s’està recuperant econòmicament, ja que el 2014 el Bages va registrar gairebé 15.000 persones sense feina.

Aquest juliol el cas de Catalunya és totalment oposat. Les dades publicades aquest dimecres pel Ministeri d’Ocupació mostren una davallada de l’atur en 4.075 persones. Aquesta xifra situa als 387.313 desocupats a la comunitat autònoma catalana. Al conjunt de l’Estat, el juliol tanca amb 26.887 menys a les llistes de l’atur i un total de 3.335.924 persones desocupades.

D’aquesta manera, la tendència decreixent de l’atur arreu del territori va tornant als nivells d’abans que esclatés la crisi.