La plataforma ciutadana ha portat a terme una marxa lenta aquest diumenge per protestar sobre la deficiència de les obres, la mala senyalització i, en definitiva, la problemàtica que hi ha hagut des de sempre amb aquesta carretera. Segons Fina Casals, membre de la plataforma, les obres actuals eviten els xocs frontals, però converteixen la carretera en “una ratera”. Si un camió s’accidenta, per exemple, no tindrà sortida. Durant la marxa lenta, que va comptar amb una seixantena de cotxes, també es va recordar les darreres víctimes mortals. Els cotxes portaven pancartes i cartells cridant “aquesta carretera mata”.

“Des de l’any 2000 fins ara, en aquests 30 quilòmetres hi ha hagut 105 víctimes mortals a l’acte”, denuncia Fina Casals, pensant també en “la gent que mor després a causa de les ferides de gravetat”.

Casals també s’ha mirat el problema a nivell comarcal: “hi ha una comarca que pateix, que té una problemàtica molt greu en infraestructures i comunicacions i que necessita una via diferent”.

Una altra de les demandes ha estat la gratuïtat de la C-16 per a tots els vehicles. I, sobretot, l’aixecament de barreres per evitar les congestions de llarga durada. L’any 2001 el Parlament va aprovar l’aixecament de peatges en cas d’embussos, però en el cas de la C-16 no s’ha pas complert.

Foto: Concentració al polígon de Manresa Els Trullols, abans de sortir. Font: Facebook de la Plataforma